Good Company

mobiliseert en zet aan tot verandering

 

I'm dreaming of............

 Het is december en tijd voor reflectie.

Smartphone weg, voetjes omhoog, ogen dicht en dromen maar.

Dromen..iedereen doet het.
Bing droomde van een witte kerst, Quirijn Bolle van een eerlijke superMarqt en Jacob Jan Boerma droomde als jongetje van een restaurant met drie Michelin-sterren. Hij werd uitgelachen toen hij in Vaassen - of all places! - een restaurant begon maar nu wil iedereen in De Leest eten.

Alle opmerkelijke prestaties beginnen met een droom.
Blijkbaar is het visualiseren van je doel een startsignaal voor je brein om alle handelingen te richten op jouw doel. Je droom tot leven te roepen. Hoe duidelijker je het voor ogen ziet, hoe beter. Zo simpel kan het zijn.

Toch zijn er nog veel organisaties die hun doelen te abstract stellen.
Zeker als het gaat om duurzaamheid. Vaak zie ik prachtige mission statements van bedrijven, die helaas niet worden doorvertaald in concrete actieplannen. Een doel is immers een droom met een datum. Vergeet je die erop te zetten, dan is de kans van slagen bijzonder klein.

Bedrijven die wel succesvol zijn, hebben altijd een bevlogen leider.
Ook hebben zij een duidelijke stip op de horizon gezet. Pas dan lukt het ook om mensen in je bedrijf mee te krijgen. Want wie stapt er nou in een een trein waarvan de eindbestemming niet duidelijk is?

Doelstelling en bezieling is één - deze omzetten in gedrag en actie is een andere uitdaging.
Een prachtig instrument daarvoor is Treemagotchi, een social e-learning tool die verbluffende resultaten op gedragsverandering laat zien. Bij Unilever bijvoorbeeld was hun heldere duurzaamheidsmissie en een uiterst bevlogen topman nog niet voldoende om duurzaamheid ook op de werkvloer echt te integreren.

Met Treemagotchi ontstond die beweging wél; medewerkers gingen massaal aan het quizzen, klikken en praten over duurzaamheid. In zes weken tijd, met slechts tien minuten per week. Hoe leuk is dat!

Hartelijke Groet,

Petra van Rijn

Klik hier voor meer informatie over Treemagotchi

 

Contactgegevens

  • Zapp Office
  •         Bahialaan 100 (Brainpark III)
            3065 WC Rotterdam
  • Tel. +31 (0)6 28639661

linkedin-logo-square2twitter-logo-squareyoutube